Novadan | Landmand Norman Hansen

Download pdf

fokus på celletal gav bonus

 

PROJECT CELLETAL

Norman Hansen fra Tjele driver et landbrug med en besætning på 230 køer i nye stalde. Tidligere døjede han med med bakterielle problemer og valgte derfor at deltage i ”Projekt Celletal”, hvorved fokus på celletal blev øget.
Som en del af projektet indførte man en ny procedure, hvor et hold på 55 nykælvere fik ”særbehandling”, således det altid var dem, der blev malket først. Og derudover blev de efter malkning konsekvent dyppet med Novadans produkt: Jopo Film. 
JOPO FILM er en fed filmende pattedyp til anvendelse efter malkning. JOPO FILM er baseret på PVP jod med et jodindhold på 3000 ppm aktivt jod. Sammensætningen af plejende ingredienser samt det desinficerende jod gør, at JOPO FILM virker plejende og blødgørende og giver en høj beskyttende virkning mellem malkningerne.
Også desinfektion af pattekopperne var der fokus på.
 

POSITIVT RESULTAT

Indsatsen gav bonus. Den øgede fokus betød, at celletallet faldt med 100.000, hvilket Norman Hansen naturligvis er godt tilfreds med. 
Norman fortæller, at det nu er to år siden, at han begyndte på at bruge Jopo Film til alle nykælvere. Derudover har han god erfaring med et andet Novadan produkt: Viri Foam, som han har brugt til alle 230 malkekøer gennem længere tid. ”Vi har brugt Viri Foam i mange år. Produktet er meget blødgørende og skidtet slipper nemt kopatterne”, udtaler Norman Hansen.
VIRI FOAM er et skummende yveraftørringsmiddel til anvendelse umiddelbart før malkning. Midler opløser effektivt snavs, og sikrer derved en skånsom rengøring af yveret. Skumgivende ingredienser er milde og
hudvenlige og godkendte til brug i kosmetiske produkter.